AktuHírek

Újdonságok Baby Mix

Közzétett: 22.7.2024

Újdonságok Baby Mix

Részletek megtekintése
Gyermekbiztonság az utakon az új...

Közzétett: 9.4.2024

Gyermekbiztonság az utakon az új R-129 szabvánnyal vagy minden, amit az R-129 szabványról tudni kell a gyermekülésekhez

Jelenleg feltétlenül szükséges, hogy biztosítsuk legkisebb utasaink biztonságát. A gyermekülések törvény által előírt használata kulcsfontosságú lépés a gyerekek védelme érdekében utazás közben.

A technológia fejlődésével és a biztonság egyre nagyobb előtérbe helyezésével frissítették azokat a szabványokat, amelyeknek a gyermeküléseknek meg kell felelniük. Ez elsősorban az új R-129 szabványt érinti, amely számos javulást hoz az előző szabványokhoz képest.

Ez a cikk a R-129 szabványról szóló kulcsfontosságú információkat fogja bemutatni, és elmagyarázza, miért fontos mérföldkő a gyermekülések biztonságában.

A R-129 szabvány kulcsfontosságú változásai:

  • Új kategóriák bevezetése a gyermekülésekben: A R-129 szabvány a gyermek magassága alapján osztályozza a gyermeküléseket, ami megkönnyíti a megfelelő ülés kiválasztását és növeli a biztonságot.

  • A menetiránnyal szembeni ülés használatának meghosszabbítása: Az új szabvány szerint a gyermekeknek a menetiránnyal szembeni ülésben kell utazniuk 15 hónapos korig, ami jelentősen növeli a fej és a nyak védelmét.

  • Növelt védelem oldalirányú ütközések esetén: A R-129 szabványnak megfelelő gyermeküléseknek fokozott védelmet kell nyújtaniuk oldalirányú ütközések esetén.

  • A helyes beszerelés könnyebb azonosítása: Az új gyermekülések színes vezetőelemekkel és varrásokkal (különösen zöld színnel) vannak ellátva, amelyek segítik a helyes telepítést.

  • ISOFIX rendszerrel ellátott ülések I-SIZE jelölése: Az R-129 szabványnak megfelelő és ISOFIX rendszerrel felszerelt ülések speciális I-SIZE jelöléssel rendelkeznek, amely a legmagasabb biztonsági előírásoknak való megfelelést jelzi.

A megfelelő gyermekülés kiválasztása elengedhetetlen lépés gyermekei biztonságának biztosításában az utakon. Az új R-129 szabványnak köszönhetően biztos lehet benne, hogy olyan terméket választ, amely megfelel a legkorszerűbb biztonsági és védelmi szabványoknak. Gyermekülés választásakor mindig fontos meggyőződni arról, hogy az megfelel-e az R-129 szabványnak és ellenőrizni helyességét.

Az R44 szabványnak megfelelő gyermekülések továbbra is használhatók az autókban, és nem szükséges azokat az új szabványnak megfelelő ülésre cserélni; ezeket a gyermeküléseket 2024. augusztus 31-ig lehet értékesíteni a végfelhasználóknak.

Részletek megtekintése
Még több hír